Последиците от актуализацията на бюджета на ДОО – акцент в брой 3 на информационния бюлетин на НОИ за 2021 г.

  • 15/12/2022 14:22
  • |
  • 0 коментара

счетоводни услуги цени

Бюлетинът вече е достъпен на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg) в рубриката „За потребителя”/“Информационни материали”.
След промяната в дизайна на мярката за запазване на заетостта, популярна като 60/40, средствата бяха насочени към най-засегнатите работодатели, става ясно от друг материал в този брой. Мярката си остава един от най-мащабните инструменти за ограничаване на негативното въздействие на пандемията върху пазара на труда – от нейния старт до момента са изплатени над 1,5 милиарда лева за общо 13,3 хиляди работодатели и близо 320 хиляди работници и служители.
Във фокус на дейността на НОИ продължават да бъдат фрапиращи случаи на опити за злоупотреба с фондовете на ДОО – сега през опита на териториалното поделение на института в Кюстендил. Експертите там попадат на осигурителни данни от 1997 г., но върху бланка, чийто образец е утвърден чак през 2006 г. Пак в Кюстендил гражданин подава заявление за отпускане на пенсия. Заедно със заявлението кандидат-пенсионерът представя и трудова книжка с вписан трудов стаж в дружество…от бъдещето, защото попълненият в документа период е с начало 2 години и 4 месеца преди регистрирането на самото дружество.

Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност: